Wie is Angela

WIE IS ANGELA RIDDERING?

Ik ben Angela Riddering. Een gedreven, energieke en nieuwsgierige dame met passie voor projectmanagement en lijnmanagement. Geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar al sinds 1985 in Nederland. Ik woon inmiddels al meer dan 30 jaar met een musicus samen, die prachtige dingen maakt (kijk ook eens op www.hanstolhuijs.nl). Met oog voor cijfers én voor de mensen leid ik managementprojecten op alle niveaus. Ik sta voor vertrouwen creëren, controle loslaten, relativeren en problemen vanuit verschillende perspectieven aanvliegen. Door gebruik te maken van lef, creativiteit en co-creatie geef ik invulling aan mijn interim opdrachten, workshops en teamsessies.

 

Naast mijn passie voor managementprojecten, heb ik samen met Frans de Jong een boek geschreven over twee termen binnen een organisatie, die in iedere organisatie voor verwarring zorgen: vertrouwen en controle. In het boek worden de begrippen ontrafeld en werkbaar gemaakt. Bekijk hier het exemplaar.

Sinds 2019 ben ik aangesloten bij www.prcs.nl, waar we gezamenlijk werken aan de totstandkoming van organisaties voor morgen.

angela riddering
angela riddering management advies professional

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Mijn opleidingen, waaronder de HEAO en een MBA, heb ik allemaal deeltijd gedaan, naast een fulltime baan. “Working hard for something we love, is called passion.”, zegt Simon Sinek en dat kan ik zeker beamen. Als ik niet studeer ben ik als vrijwilliger actief, vaak bestuurlijk, maar ook weleens met de voeten in de klei. Kaartjes scheuren bij een festival bijvoorbeeld.

 

Op mijn 28e kreeg ik mijn eerste leidinggevende functie en mocht ik een afdeling managen waar iedereen ouder was dan ik. Een situatie die een bepaalde spanning met zich meebrengt en tegelijkertijd uitdagend is. Ik geloof erin dat ‘doen’ de beste manier van leren is en ik ben die afdeling nog altijd dankbaar voor alles wat ze mij hebben bijgebracht. Een van de belangrijkste dingen die ik daar heb geleerd, is om als leidinggevende aangehaakt te blijven op de onderstroom van een team, om te zien wat onzichtbaar lijkt.

Vervolgens heb ik tijdens een fusie meerdere afdelingen samengevoegd en daar komt een heleboel bij kijken. Hoe creëer je een nieuw ‘samen gevoel’? Hoe creëer je vertrouwen in elkaar en in de nieuwe situatie? Dat is vooral door samen te ‘doen’, samen te klussen en samen te klooien. Samen de ruimte waarin je werkt in te richten. Samen benoemen wat je wilt vasthouden en daar ook echt aan werken. Ik heb met deze ervaring mijn eerste stappen gezet in het maken van verbinding.

riddering zelfstandig professional
angela riddering project management

FLINKE DOSIS ERVARING

Sinds 20 jaar ben ik vooral werkzaam in de publieke sector. Het bijzondere van werken voor een politiek gestuurde organisatie, is dat er een extra dimensie bij komt. Dat maakt het complexer, maar ook uitdagender. Meedenken in hoe je iets politiek over de bühne krijgt, vraagt om creativiteit en lef. Je moet af en toe iets gewaagds kunnen bedenken om een lastige kwestie langs de raad te loodsen. En die creativiteit is een essentieel onderdeel van wie ik ben. Ik heb veschillende management functies gehad in ondermeer:

  • Gemeente Zaanstad
  • Provincie Noord-Brabant
  • Gemeente ‘s-Hertogenbosch
  • Gemeente Gouda

 

Kijk voor meer projecten bij interim management, projectmanagement of bij workshops.

 

Mijn CV leest als die van een zelfstandige: er zit veel afwisseling in. Vandaar dat ik, Angela Riddering, heb besloten om in 2018 dan ook zelfstandig te gaan werken. Het zat er al lang aan te komen!