Interim management

INTERIM MANAGEMENT

In de afgelopen 25 jaar heb ik in verschillende rollen en organisaties werken met vertrouwen vanuit ideaalbeeld naar de praktijk vertaald. Als interim manager vul ik tijdelijke management posities in waar er een verandering nodig is in het team. Dat kan zowel in bezetting zijn als in werkwijze, cultuur of resultaat.

management support angela
aanpak

WAT IS MIJN AANPAK?

Allereerst starten we met een oriënterend gesprek, gebaseerd op de volgende vragen:

 • Wat is het resultaat dat je zoekt en waar zie je dat aan?
 • Wie moet ik kennen (op zoek naar de stakeholders)?
 • Waar moet ik zijn (welke bijeenkomsten/meetings zijn cruciaal)?
 • Wat moet ik weten (wat is de inhoudelijke kennis die ik nodig heb)?
 • Hoe werkt het hier (op zoek naar de formele en informele regels)?
 • Waar ben je trots op (op zoek naar de kracht van een team)?
 • Waar schaam je je voor (op zoek naar cultuurelementen die moeten veranderen)?

 

Vervolgens maak ik een plan van aanpak, dat stemmen we samen af en dan gaan we aan de slag. Dit betekent niet de hele dag vergaderen, maar op een praktische manier de kern raken. Ik werk met creatieve werkvormen die een grote impact hebben. Ben jij er klaar voor?

VOORBEELDEN VAN INGEVULDE MANAGEMENTPOSITIES

 • Afdelingsmanager team financiën en control bij middelgrote gemeente
 • Afdelingshoofd contractmanagement voor centrum gemeente 100.00+ inwoners
 • Afdelingshoofd beleid sociaal domein bij 100.000+ gemeente
 • Concerncontroller bij middelgrote gemeente
 • Hoofd sociale dienst bij gemeente
 • Hoofd financiële administratie bij culturele instellingen
 • Hoofd leerling- en financiële administratie bij fuserende ROC
management support angela riddering